Reis & recreatie

 

Een doorlopende reisverzekering is ontworpen voor degenen die gedurende minimaal één jaar regelmatig op reis gaan. Deze verzekering biedt een langdurige dekking die verschillende reissituaties omvat, zoals vakanties in het buitenland, dagtrips, weekendjes weg, en zelfs onverwachte kosten die kunnen ontstaan na een ongeval of het overlijden van een dierbare. Bovendien dekt deze verzekering ook kosten zoals oppas voor huisdieren tijdens uw afwezigheid.

In tegenstelling tot de doorlopende reisverzekering is de kortlopende reisverzekering bedoeld voor mensen die slechts af en toe verzekerd willen zijn voor een specifieke reis of trip. Dit is een handige optie voor mensen die maximaal 1 tot 2 keer per jaar reizen. De dekking van de kortlopende reisverzekering richt zich voornamelijk op situaties zoals verlies of beschadiging van bagage en onverwachte kosten die zich tijdens de reis kunnen voordoen.

 

Het interessante aspect van de kortlopende reisverzekering is dat deze flexibel kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de reiziger. Extra dekkingsopties zijn beschikbaar, waardoor reizigers kunnen kiezen voor aanvullende bescherming, zoals dekking voor verlies van geld, deelneming aan wintersportactiviteiten, ongevallen, medische kosten, annuleringskosten en meer. Dit geeft reizigers de vrijheid om hun verzekering af te stemmen op de aard van hun reis en de specifieke risico’s die ze willen afdekken.